В петък: Стартира делото срещу двойния убиец от ул. Дунав

В петък: Стартира делото срещу двойния убиец от ул. Дунав

Първото заседание срещу Иван Николов, който зверски уби възрастното ромско семейство на ул. Дунав, миналата година е насрочено за този петък от 9.30 ч.

Делото е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Пазарджик обвинителен акт срещу Иван Николов. На подсъдимия са повдигнати 2 обвинения:

  • За това, че на 5 ноември 2016 год. в гр. Пазарджик по расистки подбуди е умъртвил 2-ма души като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвите начин и с особена жестокост (нанесъл им е многобройни удари по телата с нож);
  • За това, че на 6 ноември 2016 год. в гр. Пазарджик по расистки подбуди е причинил леки телесни повреди на 2 лица като ги е прострелял с въздушна пушка.

Делото е насрочено за предварително изслушване на страните – без призоваване на свидетели и вещи лица. То ще бъде гледано от съдия Ирина Джунева, известна със своята безпристрастност.

Тридесет годишният Иван Николов, който закла възрастната двойка Василка и Асен Илиеви в нощта срещу президентските избори, миналата година е напълно вменяем и ще отговаря за деянието си, съобщиха от прокуратурата в Пазарджик. Той бе върнат в пазарджишкия арест през март тази година. Непосредствено след извършеното от него престъпление той бе изпратен за лечение в затворническата болница в Ловеч, тъй като лекар установи, че е бил под влияние на наркотици. Освен мъжа и жената от ул. „Дунав“, потърпевши от необяснимото поведение на младия мъж са и две жени, които той простреля с въздушна пушка в деня след убийството, докато те отивали към магазина в к-с „Марица“.

Спрямо Иван Николов е предявено обвинение за двойното убийство, по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, а също така и за нанасяне на лека телесна повреда на двете простреляни жени.

Припомняме, че тогава хората от ул. „Дунав“ разказаха, че той често е посещавал квартала, а заедно с още няколко момчета не еднократно е показвал лошо отношение към хората от ромски произход. Иван Николов е направил пълни самопризнания пред полицията, като заявил, че идеята да убие възрастната двойка му дошла в главата след като гледал клип на песента на Слави Трифонов – „Нема такава държава“.

Ето какво се случи на 6 ноември – ТУК

                  

Няма коментари.

Няма коментари!

Все още няма коментари.

Остави отговор

<<