Преди посещението си в Септември вицепремиерът Екатерина Захариева посети село Бошуля за да вдъхне кураж и увереност и да пожелае лично успех на кандидатът на ПП ГЕРБ за частични кметски избори там Христина Венчева. Същото направи и общинския кмет Марин Рачев. Двамата в компанията на народният представител от ГЕРБ Даниела Малешкова се срещнаха с хора от Бошуля. „Надявам се да успеем да намерим пари и за ремонт на моста, който на територията на село Бошуля, но е част от републиканската пътна мрежа”, изрази надеждите си г-жа Захариева. 26захариева 26захариева1 26захариева2 26захариева3 26захариева4 26захариева5 26захариева6 26захариева7 26захариева8 26захариева9 26захариева10 26захариева11 26захариева12 26захариева13 26захариева14В Бошуля тя посети и къщата, в която е израснала като дете.

Вицепремиерът Екатерина Захариева остана възхитена от широкия фронт, на който се извършват строително-ремонтите дейности в Септември. Гостенката и придружаващите я лица разгледаха ново санираните 4 блока.
Те бяха обновени със средства от националната програма на правителството на ГЕРБ за саниране на многофамилни жилищни сгради.
Екатерина Захариева беше запозната и с изпълнението на проекта за подмяна на канализацията и водопровода около ЖП гарата и основните артерии на Септември. Също така и с ремонта на бул. „България”.
Вицепремиерът се срещна и с представиелите на на фирмата – изпълнител „Еко Хидро”, които обещаха да изпълнят качествено и в срок ангажиментите си по този мащабен ремонт.
Кметът Марин Рачев информира още Екатерина Захариева, че към средствата отпуснати от държавата за реконструкции и ремонти, общината допълва собствени такива за постигане на максимален ефект.