Зрелостниците от Гимназията по икономика получиха днес дипломите си  от светилото в областта на  икономическите анализи  Красен Станчев .

26иконом

147 зрелостници от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик днес получиха дипломите си за средно образование, а 145 и  свидетелствата за професионална квалификация. Дипломите на отличниците връчи директорът и съосновател на Института за пазарна икономика Красен Станчев. В своето приветствено слово той пожела  успех на зрелостниците и да не се страхуват да  побеждават себе си като приемат нови предизвикателства. Красен Станчев бе категоричен, че предприемaчите са двигателят на икономиката и   работят не само за себе си, но и за цялото общество. ПГИМ е ковачница на такива кадри.

„Петте  години  в ПГИМ завършиха вашето израстване като млади хора. Благодаря ви  за това , че ни държите млади и будни със своето дръзко присъствие в училище. Благодаря Ви  за несекващите въпроси и интелектуалното любопитство -това ни прави по-добри учители.  Няма да забравим и успехите, и лудориите Ви : те са част от живота и духовната история на ПГИМ.“,  с тези думи директорът на учебното заведение Таня Благова се обърна към зрелостниците.  Всеки отличник получи и подарък от  своето училище –книга и флаш памет за да записва на нея бъдещите си постижения. От гимназията се похвалиха и с  постигнатия успех на изпитите по теория и практика на професията. Той е мн.добър 5,01, който го прави един от най-високите в страната сред останалите гимназии с икономически профил на обучение.