От началото на идния месец доказаният специалист в областта на ендоскопската гинекология д-р Спас Патишанов и екипът му ще започне прием за извършване на безкръвни гинекологични операции в УМБАЛ „Пълмед“ – клон „Здраве“ в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение. Многопрофилната болница „Здраве“ е част от верига лечебни заведения, функциониращи на територията на Република България.

Предимствата на този тип лечение

Този тип интервенции са максимално щадящи за пациента, при тях има минимална кръвозагуба, а в същото време специалистът има много по-прецизен поглед върху проблемните оперативни зони. Инфекциозни усложнения и постоперативни сраствания са минимални, в сравнение с отворените операции.

Възстановяването на пациентите след прилагане на тази миниинвазивна оперативна техника е изключително бързо и следоперативният период е много кратък. Болничният престой е само два дни. Едно от големите предимства на „безкръвните“ операции е, че не оставят драстични белези по кожата на пациента, липсват болките и дискомфорта, които остават при класическата операция. Пациентът много бързо се възстановява и може да се върне към нормалния ритъм на работа и живот, в собствената си среда.

Кой може да се възполза от ендоскопска операция?

Най-често тази оперативна техника в гинекологията се прилага при пациентки, които са с доказан стерилитет, при спонтанни аборти, при миомни възли или при пациентки, които смятат, че имат проблем в коремната област или при репродуктивните органи,  и искат да си направят прецизен преглед. Диагностичната лапароскопия е изключително прецизен и точен метод за установяване на проблеми при проходимостта на маточните тръби, за диагностика на сраствания, кисти, ендометриоза, ектопична бременност, лейомиоми, структурни аномалии и т.н. Що се отнася до терапевтичните възможности на ендоскопската хирургия, трябва да посочим приложение при заболяването на маточните тръби (тазово-възпалителна болест, ендометриоза, сраствания, извънматочна бременност), при увреждания на яйчниците (различни видове кисти – фоликулярни, ендометриозни или предизвикани от паренхимната тъкан на органа), както и при патология на самото маточно тяло (единични или множествени миомни възли, вродени аномалии на матката и др.).

Как да се запиша за прием?

При необходимост можете да позвъните на телефон: 034 406138

Адрес: Гр. Пазарджик, ул. „Константин Величков“ № 50

Отделението по Акушеро-гинекология се намира на четвъртия етаж в УМБАЛ „Пълмед“ – клон „Здраве“ – Пазарджик. В него е осигурена денонощна високо квалифицирана помощ. Комфортът на пациентките е гарантиран не само от добрите условия, но и от всеотдайните грижи на отличен екип от професионалисти – акушеро-гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушери и санитари. За новата дейност – безкръвни операции отделението е оборудвано с изключително висок клас апаратура.

Отделението по Акушерство и Гинекология отговаря на II-ниво на компетентност в изпълнение на медицински стандарт по „Акушерство и гинекология“. В отделението се осъществява дейност по медицинската специалност “ Неонатология“ , отговаряща на I- ниво на компетентност в изпълнение на медицински стандарт по „Неонатология“.

Екипът

Отделението по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Пълмед – МС Здраве“ в Пазарджик, разполага с висок клас апаратура и инструментариум, както и с добре обучен, компетентен екип с ръководител д-р Спас Патишанов.  

27D-r-Patishanov

Д-р Спас Патишанов завършва Медицински университет гр. Пловдив през 1988 г. със специалност по акушерство и гинекология. Дългогодишният му стаж от повече от 25 години в областта на акушерството и гинекологията, е гаранция за сигурността и спокойствието както на бъдещите майки, така и на пациентки, приети в болничното заведение за рутинни интервенции. От 1991 г. до 2006г. д-р Патишанов работи в МБАЛ „Пловдив“ АД, има придобити специализации за мини-инвазивна хирургия в гр. Плевен и гр.Флоренция, Италия през 2008 г. Понастоящем д-р Патишанов работи в УМБАЛ „Пълмед“ – гр. Пловдив.