Обществено обсъждане на предстоящия по бул. „Александър Стамболийски“ ремонт ще се проведе на 10 юли, от 18 ч. в Младежки дом – Пазарджик, стана ясно днес по време на редовното заседание на ОбС в областния град. Предложението на Инициативния комитет, който събра подписка за планирания ремонт и против изсичането на дърветата, бе подкрепено от тридесет и трима съветници. Целта на общината е да изслуша гражданите и да обсъди с тях предложенията им. От името на местната администрация говори секретарят Румен Кожухаров, който заяви, че улицата ще изглежда така, както я искат гражданите.

Припомняме, че в деловодството на Общинския съвет беше внесена подписка от 915 човека, които се обявиха против изсичането на дърветата по  булевард „Александър Стамболийски“ в Пазарджик във връзка с планирания ремонт на централната пътна артерия. Гражданите настояват за експертна оценка за всяко конкретно дърво, в какво състояние е и дали трябва да бъде отсечено.

След разглеждането на исканията на подписалите се пазарджиклии в комисиите в местния парламент, съветниците подкрепиха предложението на Инициативния комитет и общинският съветник от АБВ Атанас Шопов внесе в деловодството на ОбС предложение за обществено обсъждане на проекта за ремонт.

Така днес съветниците гласуваха Общината да организира обществено обсъждане на проекта, като формулировката на подписката вече е следната: Промяна на проекта за ремонт на булевард „Александър Стамболийски“ в Пазарджик, в частта на северния тротоар за запазване на всички съществуващи, здрави дървета и тяхната поддръжка. Подмяна на стари, болни, негодни с подходящи за тази цел видове. Изграждането на успоредни на пътното платно паркоместа, между съществуващите дървета, на принципа на южния тротоар, толкова, колкото се съберат, без разширение на съществуващото пътно платно.“