Общо наказание от 25 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим наложи разширен състав на Окръжен съд – Пазарджик на двойния убиец от ул. „Дунав“ – Иван Николов. Той бе признат за виновен за това, че на 5 ноември 2016 год. в гр. Пазарджик по расистки подбуди е умъртвил 2-ма души, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвите начин и с особена жестокост (нанесъл им е многобройни удари по телата с нож) и за това, че на 6 ноември 2016 год. в гр. Пазарджик по расистки подбуди е причинил леки телесни повреди на 2 лица като ги е прострелял с въздушна пушка.

Делото премина по реда на съкратено съдебно следствие като подсъдимият призна изцяло вината си и фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт.

На гражданските ищци Янко Илиев, Валентин Илиев и дъщерята на семейството Анета беше присъдено обезщетение за причинени неимуществени вреди от смъртта на родителите им в размер на по 100 000 за всеки един от тях. На гражданските ищци Теменужка Бързакова и Ася Йорданова беше присъдено обезщетение в размер на по 2000 лв. за всяка една от тях.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.