Ана Гройс, PZdnes.com
Гледа ли ви се комедия с елементи на екшън, интересна сюжетна линия и супер колоритни герои, които с шегобийска страст да поставят на публиката уловки и капани, а защо не и да ви накарат да се замислите за живота? Ако отговорът ви е да, то тогава побързайте да се снабдите с билет за най-новата постановка на Асен Блатечки – „Опасно за живота“.

В комедийния екшън се преплитат няколко теми – финанси, подставени лица, измамни схеми  и какво ли още не, за да може в последствие да ви въвлече в една почти нормална и реална житейска ситуация. Една постановка за страховете, разказана по възможно най-забавния начин.

Заплетени в историята за онези случайности, които определят живота ни, за параноята, която гони хората, когато са на ръба, и посолени от горе до долу с много искрен смях ще видите отбран тандем от герои в постановката. Асен Блатечки, Милена Маркова, Невена Бозукова, Стефан Иванов и Асен Лозанов участват в един миш-маш от екшън и комедийна страст.

Те се нуждаеха от герой, а извикаха злодей. Режи Дефорж е известен милионер, който обаче попада в големи неприятности заради опасността да бъде отвлечен и ограбен. Режи може и да е голям бизнесмен и да разбира от много неща, но охранителният бизнес и светът на престъпниците са последното нещо, до което някога е имал достъп.

И тъй като винаги е бил прецизен в каквото и да се захване, а и е свикнал да се подготвя преди важна сделка или етап от живота си, той решава да се адаптира към нововъзникналите житейски обстоятелства предварително. Затова наема Серж Мигал, с който ще трябва да се сработи не само той, но и цялото семейство, за да бъдат научени на правилата на живот под обсада.

С две думи, спектакълът е нещо повече от развлекателна комедия, с която да си отпочинете от напрегнатото ежедневие и да направите една вечер далеч по-забавна и приятна. Той съчетава напрежението от пораждания интерес с комичния момент и възможността за весел смях. Получената експлозивна смес винаги е високооктанова. Тази сага можете да гледате довечера от 19:00 часа.