Танцовият ансамбъл „Тракийско злато“ към читалище „Хаджи Найден Йованович“ – с. Юнаците, с художествен ръководител Емил Иванов, спечели златен медал на тазгодишния девети фестивал “Евро фолк 2017” в Поморие. Фестивалът се провежда в рамките на една седмица, а в него вземат участие над триста състава от цялата страна.

Музикалните празници “Евро фолк 2017” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF. Желаещите да се включат в Музикални празници „Euro Folk“ могат да ни пишат на адрес  office@eurofolk.com или да подадат заявки за участие. Отговор на заявките се получава в рамките на 7 дни.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк 2017” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно в ефира на Европа.

04тракийско