Развитието на детската гарнитура и представителния отбор на ФК“Хебър“ стават основен приоритет на община Пазарджик, това съобщи днес на редовния си брифинг кметът Тодор Попов. Той представи новият Управителен съвет на клуба, негов председател остава Найден Шопов, в състава е и бизнесменът Иван Папазов, за базата ще продължи да се грижи Румен Димитров, а за координацията Александър Иванов. В УС влизат шефът на детско – юношеската школа Спас Спасов и старши треньорът на представителния отбор Танчо Калпаков.

11тодор2

Изцяло нова екипировка ще бъде закупена за футболистите, а освен нея те ще придобият и официални костюми, ризи и вратовръзки. По отношение на материалната база предстои тотален ремонт на съблекалните, баните и тоалетните на стадиона, нов ще бъде и тунелът, под който футболистите излизат на терена.

11тодор1

В плановете влиза изграждането на игрище с изкуствена трева, което ще бъде в реални размери, а целият комплекс ще бъде затворен и използван само и единствено от футболистите на „Хебър“, поясни Тодор Попов. Трибуните също влизат в плановете за подмяна, но това ще стане на малко по-късен етап, като се очаква, че публиката отново ще се завърне, за да подкрепи своите фаворити.

11румен и танчо

За догодина е предвиден и ремонт на стадион „Любен Шкодров“. За следващата футболна година общината е заделила 240 000 лв., а като се прибавят и спонсорските средства, сумата ще набъбне на 300 000 лв.

Днес е добър ден за спорта в Пазарджик, заяви Найден Шопов. Надявам се, че по този начин ще удовлетворим очакванията на спортните деятели и феновете. Ще покажем с действия, че ФК“Хебър“ има място на националната футболна сцена. Имаме реални основания да очакваме отлични резултати и от младежите и от представителния отбор, каза още той. Като си пожела времето да не попречи на ремонтите и те да станат в срок, за да не поречат на тренировките на отбора, както това се е случило миналата година.

От двадесет и осем години насам това не се е случвало в Пазарджик, заяви от своя страна членът на УС – Иван Папазов. Той пожела успех на момчетата и висок спортен резултат от предстоящия сезон. Похвали получи и треньорът Танчо Калпаков, който вече изгражда висок спортен дух и екип от отбора, който ще донесе възраждането на спортната слава на областния град.