Смислена система от велоалеи, станции за измерване на запрашеността на въздуха и изграждане на истинска Икономическа зона в Пазарджик, това са първите предложения на местната структура на ПП“Да, България“. Те бяха оповестени от областния координатор Николай Янев на пресконференция днес. Заедно с него там присъстваха и членовете на регионалното ръководство Иглика Иванова и Емилиян Живков.

Николай Янев е на 37 г. , има собствена фирма за сервиз и поддръжка на компютърна техника. Той е женен и е баща на две деца. Емилиян Живков също има собствен бизнес.

Целите, които си поставя на местно ниво новата структура са свързани предимно с регионалната политика. Според Янев „Да, България“ ще изисква пълна прозрачност на работата на общинска администрация по отношение на търговете и конкурсите обявявани от нея.

Ще бъдат посещавани всички заседания на Общинския съвет, за да се защитава интересът на гражданите, когато трябва да бъдат вземани важни за тях решения. Ние не можем да реагираме по друг начин, тъй като не сме преки участници в работата на съветниците, но се надяваме в следващия ОбС – да присъстваме там, заяви още Янев. „Да, България“ застава зад идеята за изграждането на Западен околовръстен път, но не стана ясно по какъв начин ще способства за реализацията ѝ.

Според Емилиян Живков бизнесът на Пазарджик се нуждае от работна ръка и за да спре изтичането на тукашни кадри към индустриалните зони на Пловдив, София и Бургас, спешно трябва да се намерят инвеститори, които искат да създават предприятия в града. Друга важна тема е това, че работодателите трябва да влязат в тесни връзки с училищата и да получават кадри пряко от тях.

Засега не се предвиждат съвместни действия на „Да, България“ с други политически формации. Ние не сме нито леви, нито десни, поясни отново Янев. Заставаме зад каузи и политики, които ще имат реален и мигновен ефект върху подобряването на живота на гражданите.