На 21 и 22 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков“ ще се състоят премиерите на първата продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ и втора постановка от своеобразният шекспиров форум в Паталеница тази година –  „Хамлет“. Режисьор на постановката е Тодор Димитров, който поставя „Хамлет“ преди 14 години с „Петровден“ и откъдето  започва близкото му сътрудничество с мениджъра Инна Церовска.

 

За режисьора: Тодор Димитров е завършил актьорско майсторство през 2001 г. при проф. Азарян. След това преподава „Актьорско майсторство” в Пловдивския университет по покана на Инна Церовска, след което заедно с нея доразвива идеята на Христо Церовски и продължават делото му в с. Пталеница.

През последните години завършва кино режисура в НАТФИЗ. Едновременно с повторното си влизане в Академията, Тодор става и асистент-преподавател по покана на проф. Атанас Атанасов. Режисьор е на дипломния спектакъл на класа на проф. д-р Атанас Атанасов в НАТФИЗ –  ”Под купола небесен”. Като кинорежисьор заснема няколко късометражни игрални и документални филма, от които “Утро” (док.) е награден на Forum Honoris Causa.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа Община Пазарджик, Програма за подкрепа на проекти в областта на професионалното театрално изкуство към Министерство на културата,  Театрална къща и приятели. С любезното съдействие на: екипа на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909, Еко-комплекс „Флора“, с. Паталеница. Всички рекламни и художествени материали са изготвени от bg-reklama.com

Осигурен е безплатен превоз от Пазарджик до Паталеница за премиерата на 21 юли (петък). Автобусът ще тръгне в 20:30 ч. от Старата автогара /новата Била/, предоставен с любезното съдействие на Снегер Турист.

19hamlet-poster

Екип на„Хамлет” от Уилям Шекспир

Мениджър: Инна Церовска

Режисьор: Тодор Димитров

Сценография и костюми –  Теодора Лазарова

Художествено осветление – Тодор Димитров

Звукова среда – Тодор Димитров

Техническо обезпечаване – Поли и Сами Церовски, Гьорги Георгиев – Антика

 В ролите

Марияна Бонева – Гертруда

Мария Панайотова – Офелия

Моника Иванова – Волтиманд

Петър Дочев – Лаерт

Кирил Бояджиев – Клавдий, Призрак

Петър Митев – Полоний

Анатолий Ставрев – Марцел

Николай Желев – Хорацио

Александър Кънев – Розенкранц

Явор Гаджев – Бернардо

Боян Петров – Гилдерстерн

Гергана Петрова – Корнелий

Вокални техники – Стере Майер, пластика – Лора Уестън (Англия, Училище за драма – Гилфорд, Университет  СЪРИ)

Рекламно-визуален екип

Дани Коцева, Поли Церовска,  Виктор Кожухаров

 

С любезното съдействие на екипа на ОУ „Константин Величков“

 

За нас:

Шекспирова театрална школа „Петровден“ е създадена през 1999 г. в с. Паталеница, Пазарджишка област, от режисьора Христо Церовски и Инна Церовска. Вече 18та година се поставят Шекспирови пиеси под открито небе. Сред тях са „Ромео и Жулиета“, „Венецианският търговец“, „Укротяване на опърничавата“, „Сън в лятна нощ“, „Напразни усилия на любовта“, „Комедия от грешки“, „Перикъл”, „Зимна приказка”, „Да обичаш или не“, „Бурята“, Ромео и Жулиета“ 2015 г., поставена в памет на Христо Церовски и Рекс Дойл, „Дванайста нощ“ 2016 г. Сценичното действие се разиграва под открито небе – в училищния двор, превърнат в огромна сцена; по улиците на селото; в малката, запазена от ХII век, черква „Св. Димитър“.