Анна Георгиева, треньор

На отличното 16 място се класира състезателят на СК”Шампион” на провелото се в Прага Световно първенство по модерен петобой до 19 годишни. Участие взеха общо 96 състезателя от цял свят. Полуфиналите се проведоха в 3 групи, като Данчо се класира за финала директно със 7 позиция в групата.

Той беше и единствения българин,който попадна във финалната група от 36 състезатели-най-добрите петобойци от цял свят в тази възраст.В първенството нашето момче имаше общо 3 старта.Още в първия ден Гюров заедно с Христо Панайотов „загря” с участие в мъжка щафета,където  се класираха на 10 позиция от 20 щафети.На финала Йордан Гюров се раздаде до край.

Резултатите му: в плуването са  2.09 минути, фехтовката с 25 победи и личен резултат на комбинираната дисциплина 11.32 минути. Това отново са лични постижения, класирали го на 16 място на финала. Треньорският щаб на състезателя отчете, че Йордан Гюров има много по-голям потенциал , но малкото на брой международни стартове и участие в турнири за неговата възраст, му попречиха  за натрупване на по-голям опит и рутина и по-предно класиране. Следващото участие на Гюров ще е на Европейското първенство в Португалия през август.

Участие в Прага взе и младата надежда на клуба при момичетата Юлия Спасова. Това е първото и участие с националния отбор. Въпреки своята неопитност Юлия се представи достойно, с 16 позиция на комбинараната дисциплина тя зае 23 място в своята група.

Честито за постигнатите резултати и на личните треньори Анна Георгиева, Валентин Георгиев и Стефан Кестенов,както и на националния селекционер Владимир Кузманов, благодарности за подкрепата от БФ Модерен петобой , както и на всички фенове и спаринг партньори на Йордан Гюров.