От началото на седмицата Автогара Пазарджик предлага билети за ново разкритите сезонни линии Благоевград – Слънчев бряг и Благоевград – Ахтопол. До средата на септември жителите на региона ще могат да се придвижват с автобус три пъти на ден до морския бряг. Двете нови линии са на благоевградския превозвач „Скаптопара 5“, чиито автобуси спират на АМ „Тракия“ на бензиностанция „Shell“ в 11:30 преди обед в посока Слънчев бряг и половин час след полунощ в посока Ахтопол.

Припомняме, че преди две лета бе възстановена и сезонната линия до Черноморието, осъществявана от „Юнион Ивкони“. Автобусите на превозвача тръгват за морския бряг всяка сутрин в 07:00 часа от Автогара Пазарджик.

Все повече хора предпочитат пътуването с автобус пред алтернативата на държавната железница, заради дългите и често не планирани закъснения, както и доста по-бавното придвижване с влак – коментират от Автогара Пазарджик и допълват, че цената на еднопосочния билет до най-далечната дестинация Ахтопол е 23 лева, а двупосочен билет струва 40 лева. За повече информация и резервация на билети от Автогара Пазарджик посочват телефона за бърза връзка с диспечерския център 089 2222 742.