Георги Ганчев, змс 

     На спортната база по корабомоделен спорт в парка „Остров Свобода“ в Пазарджик, при тържествена обстановка бе открито 20-то юбилейно Световно първенство по корабомоделен спорт за скоростни кордови модели- класовете А/В.

В първенството участват над 60 спортисти от  Англия, Армения, Германия, Русия, Украйна, Унгария, Швеция и България. С издигане знамето на Световната федерация по корабомоделен спорт NAVIGA, в присъствието на гостите Румен Кожухаров- секретар на Община Пазарджик, Ренета Камберова- световна , европейска шампионка и медалист от Олимпиадата- почетен гражданин на Пазарджик, делегата на NAVIGA – Грача Шахазизян, Евгени Генов- председател на БФКС.

Първенството бе открито от г-н Румен Кожухаров. Преди ритуала по откриването, се проведоха и първите стартове в клас А2- модели с двигател с вътрешно горене /ДВГ/ до 6,5 куб. см и воден винт, където с 203 км/ч поведе варненеца Георги миров. В клас А3- до 10 куб.см с 216 км/ч води Владимир Димошкин от Русия. В следващите пет дни очакваме много емоции и постигане на още по-високи скорости и от българските състезатели.

26Panorama 61 (1)