От понеделник до неделя, идната седмица в Брацигово ще се проведе Европейска младежка християнска конференция. В нея участие ще вземат хора от Англия, България, Германия, Дания, Словения и Швейцария. Домакин и организатор на събитието е сдружение “Вяра и бъдеще“.

Освен за ежедневните семинари и поучения, голяма част от времето ще бъде отделена и за  социална работа. Младежите ще посетят домове за деца с увреждания, ще помагат на нуждаещи се, а също така, със съдействието на господин Петко Петков, кмет на община Брацигово, ще почистят някои части на града. Младите европейци ще зарадват  и посетителите на ежегодния събор на местността “Атолука“, като вземат участие с няколко музикални изпълнения.

Откриването на конференцията ще бъде на 31.07 от 19.00ч. в НЧ “Васил Петлешков“, град Брацигово. Участие ще вземат писателят Александър Урумов, ПТС “Чудесия“, квартет “Юдит“, както и музикална група от Англия “Dream of the King“.

Накрая на вечерта всички гости могат да опитат различни  храни и напитки,  традиционни за държавите, от които ще има предствители. Всеки, имащ желание да присъства на откриването е добре дошъл, входът на събитието ще бъде  свободен.