Командосите от „Специални сили“ спасиха заложници в Црънча. Акцията бе част  демонстрацията на  68-ма бригада с шеф генерал Явор Матеев,. Учението се проведе за първа сертификация на тактическа група за специални операции. Демонстрацията на способностите на бригадата бяха наблюдавани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, постоянния секретар на отбраната Антон Ластарджиев и заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов и депутата Славчо Велков, както и областния управител Стефан Мирев.

26каракачанов1

Красимир Каракачанов прие тържествено строя. След това беше отслужен и тържествен водосвет. По време на демонстрацията бяха изпълнени различни типове парашутни скокове и стрелби и бяха демонстрирани задачи по неутрализиране на терористи в транспортни средства и сгради. Учението започна с неутрализиране на терористи в автобус. Командосите се справиха за минути с спасяването на заложниците.

По план демонстрацията продължи с изпълнение на парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”.Имаше и акция за освобождаване на заложници с помощта на снайперисти, които бяха спуснати от два хеликоптера“Кугър“. В акцията се включи и група за бързо реагиране с бронирани автомобили картечници и беше показана военна техника и снаряжение.

Военнослужещите от бригада „Специални сили“ показаха своите умения при изпълнение на десантни щурмове, разузнаване, ръкопашен бой, стрелкова подготовка и оказване на медицинска помощ.
демонстрациите бяха изпълнени в абсолютно реална обстановки. Полигонът бе огласен от взривове и стрелба на оръжия. Министър Каракачанов оцени високо уменията на командосите.

68-ма бригада от Пловдив е формирование от Българската, армия с най-много учения, както у нас, така и на територията на страни от Алианса.