Велоалеи, но комбинирани настилки от бетон и плочки ще има на бул. „Александър Стамболийски“ в Пазарджик, това съобщи днес кметът Тодор Попов по време на питанията към него, след изчерпването на редовния дневен ред по време на заседанието на ОбС. Освен това тротоарите ще бъдат намалени като височина, а също така и бордюрите. Ще се следва вторият вариант предложен на Общественото обсъждане, което се състоя на 10 юли. Цветовете на плочките и бетона ще бъдат определени от арх. Танков, заяви Тодор Попов.

Бетонът ще бъде разположен около пътното платно и най-вероятно от него ще бъдат изградени велоалеите, но тези подробности не бяха коментирани по време на заседанието.

Ремонтът ще започне тази седмица, а заради старта му гражданите ще трябва да преживеят известни неудобства докато тече преустройството. На по-късен етап ще бъде оповестено кои улици в съседство ще бъдат частично или изцяло затворени за движение.

Първият етап от ремонта предвижда работа по отсечката от началото на булеварда при Градската градина до кръстовището с „Градинарска“. В началото на тази седмица кметът Тодор Попов, главният архитект на града Кръстьо Танков и шефката на ТСУ – Славка Стойчева направиха оглед на улицата.