Двама септемврийски полицаи върнаха кожена чанта с лични вещи и 6000 евро на момче и момиче, които ги забравили неволно в крайпътно заведение. Инспекторите от Районно управление – Септември –  Васил Даскалов и Красимир Василев патрулирали на АМ „Тракия“.

Младежът от Пловдив и девойката от Драгиново се връщали от гурбет в Чехия и решили да хапнат в заведението, което се намира непосредствено до аутобана. След като обядвали, те забравили чантата, в която били всичките им спестявания.

Първоначално багажът предизвикал смут, тъй като трябвало да се установи какво има в него и дали не е оставен нарочно. След като го обискирали полицаите разбрали, че случаят не е такъв. Те прегледали записите на камерите от заведението и бензиностанцията и видели преносителите на чантата, както и регистрационния номер на колата.

След справка в КАТ открили собственика, а малко по-късно им бил предоставен и телефонния му номер от мобилен оператор. Така нищо не подозиращите все още влюбени, били издирени за по-малко от два часа, а малко по-късно получили и препечеленото от тях в Чехия.