Механа „Трифон Зарезан“ няма да променя статута си от публична в частна общинска собственост, след като днес съветниците не гласуваха заложеното в проекто-решението предложение. Като мотив за преобразуването от общината бяа изтъкнали факта, че от момента на създаването си до днес, помещението не е било ползвано за нищо друго, освен за заведение.

Според кмета Тодор Попов към закупуването му интерес проявявали няколко инвеститора, което означава, че то може да бъде изтъргувано изгодно за общината. Към момента наемател на механата е частна фирма, която я стопанисва срещу 550 лв. месечен наем, без ДДС. Като положителен елемент от предложението си градоначалникът изтъкна и това, че заведението ще плаща само данъците си към общинската хазна, които щели да надвишават сегашния наем.

Въпреки това старейшините не склониха, а Благо Солов припомни, че това е била избата на Младежкия дом, в която навремето се съхранявали декори. Лично покойната Маргарита Грозданова дала идеята там да се направи механа, а парите от наема да постъпват в сметката на Младежкия дом.

В крайна сметка гласовете „за“ се оказаха по-малко от нужните, за да се осъществи предложението.