Мъж мамил хора в интернет е задържан от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В края на април тази година служители от сектора предприели разследване във връзка с постъпил сигнал за измамни обяви в интернет.

Неизвестен публикувал, че предоставя кредити на граждани с лоша кредитна история, на които други банкови и небанкови институции не разрешават отпускане на суми. За целта обаче било необходимо внасянето на такса за разглеждане на документите. Жертвите превеждали въпросната такса, а парични средства така и не получавали.

В хода на разследването извършено под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик било установено, че автор на обявата и получател на парите е 35-годишен криминално проявен мъж от Пазарджик. Той вече е бил осъждан за измама.

В хода на проведените процесуални действия за открити доказателства, уличаващи го в извършеното престъпление. Прокуратурата е удължила срока на задържането му със 72 часа. Внесено е искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на мярка за неотклонение- задържане под стража.