Новопостроената в Пазарджик фабрика за производство на авточасти KOSTAL, ще бъде тържествено открита на 1 август. За тържеството покана е изпратена и до премиера Бойко Борисов, но към момента няма яснота дали той ще присъства на събитието.

Това е третата производствена база на фирмата в България и се очаква на церемонията в Пазарджик да пристигнат Андреас Костал, изпълнителен директор на Холдинг „КOSTAL“, Йохан Грабовски, генерален мениджър на „КOSTAL България Аутомотив“.

Предприятеито се намира в Индустриалната зона на Пазарджик, върху терена на бившия ЗММ „Металик“. Към момента в него има работа за над петстотин души. Във фабриката се правят части за водещи производители в сектора като Volskwagen Group, Ford, FIAT, Bentley, Lamborghini, Porsche, а също и BMW и Daimler.

В България КOSTAL започва дейност през 2011 г., като отговорен за идването ѝ в Смолян е един от поддоставчиците ѝ – „Арексим“. Тогава компанията стартира с 16 работници в сграда под наем и произвежда кормилни ръчки за светлини, мигачи и чистачки. Първата фабрика на „Костал“ се намира в бившите тютюневи складове в града. През 2012 г. компанията разширява дейността си в България, като започва сътрудничество с няколко големи български доставчици.

Към момента фирмата набира работна ръка, вижте условията – ТУК