Ана Гройс, PZdnes.com 

Пазарджишкото Сдружение „Подай ръка и подкрепи“  подслони дарението, предоставено от австрийската фирма B”standing и пристигнало в областния център с изключителната помощ на отец Тенчо Веселинов. Пазарджиклията, живеещ от години в Австрия лично достави ремаркето препълнено с безвъзмездната помощ – медицински пособия, шини, корсети, ортопедични обувки, инвалидни колички, масички за хранене и други.

Всички помощни средства в момента са на склад в помещението на Сдружението на майките на деца с увреждания от Пазарджик и най-вероятно от понеделник ще започне и разпределението и предоставянето им на хората, нуждаещи се от тях.

Помощните средства и медицински изделия най-вече за деца ще бъдат предоставяни напълно безплатно, но по-важното е, че се спестяват дългите и тромави държавни процедури и месеци чакане, сподели за PZdnеs  Радка Станева, член на Сдружението и майка на 20 –годишната вече Руми, която страда от ДЦП. Единственото желание на дарителите е тези пособия да стигнат до всеки нуждаещ се безплатно, а децата бързо ги израстват, затова обмисляме идеята хората, които ще получат даренията да подпишат декларация, че по-късно когато изделието стане малко на детето, то отново да бъде подарено на друго нуждаещо се дете, разказа още Радка Станева. Майките от Сдружението с готовност са приели да съдействат с всички възможни средства на отец Тенчо и приканват нуждаещите се хора да се свържат с тях на адреса на Сдружението на ул.“Ал. Стамболийски“16 или на посочените телефони 0895257997 и 0897773277.