Оранжев код за седемнадесет области, сред които и Пазарджик, вещаят днес синоптиците. Планината е само на петдесет километра от вас, в случай, че все още сте в града. В Родопите температурата е поне с пет градуса по-ниска отколкото в низината. В момента тече традиционният събор надпяване в Атолука и това е една от възможните за днешния ден дестинации.

Цигов чарк и полянките край язовира също са вариант за вашето приятно съботно изживяване, а на Юндола ще бъде още по-прохладно.

Тази събота ще е слънчева и гореща. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 36 и 41 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за август.

Днес над Черноморието ще е слънчево с максимални температури на въздуха: 32°-35°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра – около 20°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево и горещо, като утре се очаква максималните температури да достигнат около 38 градуса. Следващите дни от седмицата температурите ще бъдат с 2-3 градуса по ниски. В четвъртък прогнозата е за дъжд, но температурите ще останат без промяна.