Гости на вчерашния събор на Атолука задигнаха сушените манатарки на русенски туристи, които от седмица отдъхват в курортната местност. Те пристигнали тук и се настанили в малко хотелче, а по цял ден обикаляли планината, за да си берат билки, горски плодове и гъби. Набраните през деня манатарки те оставяли да се сушат, на мрежа в близост до бунгалото им.

Всичко било наред до вчерашния следобед, когато хората решили да приберат гъбите, защото днес трябвало да отпътуват за Русе. Когато отишли до мрежата с ужас установили, че манатарките липсват.

Най-вероятно са били „припознати“ от гости на събора – надпяване, който се състоя вчера в летовището. Заради него пристигнаха над петстотин души от цялата страна. Освен участниците в програмата, тук дойдоха и много хора, за да гледат надпяването и да избягат от жегите. Колите на повечето от тях са били паркирани в близост до бунгалата.

Над 20 пенсионерски клуба и читалища представиха своите репертоари на откритата сцена в центъра на Атолука. Голяма част от участниците бяха горещо аплодирани от публиката. Особено голямо впечатление направиха певиците от Сарая, с ръководител Цонка Гиздова. Освен тях запомнящо се участие взеха фолклорните състави на Септември и Равногор.

За първи път на сцената се изявиха и участници от седем европейски държави, които са на Младежка християнска конференция в Брацигово, от понеделник насам.