С нови придобивки ще посрещнат предстоящия голям църковен празник Успение Богородично септемврийските села Виноградец и Бошуля, където той се отбелязва по традиция.

„Жителите на Виноградец с радост ще посрещнат гости и приятели на 12-ти и 15-ти август на традиционния си събор по повод Голяма Богородица”, съобщи кметицата на селото Елинка Благова. Тя изрази благодарностите си към кмета на Община Септември Марин Рачев, с чиято помощ бе обновена църквата. „Тя е вече с нов под от гранитогрес. Ремонтиран беше и покрива на НЧ ,,Др. Петър Берон 1928”. Почистени бяха още улици и беше положен асфалт на важна за Виноградец отсечка. Всичко това се върши на фона на дълговете, които кмета на Общината връща на своите предшественици ”, заяви г-жа Благова.

Готови за празника Успение Богородично са и в Бошуля, съобщи новата кметица там Христина Венчева. „Камбанарията на местната църква, която ще има и храмов празник на 15-ти август беше празнично осветена, след като общинския кмет Марин Рачев се разпореди за срочното извършване на тази дейност. По настояване на чичо Гроздан направихме и втори портал от зад с пътека до храма”, коментира още Венчева.
В Бошуля са отлети и основите за съблекалня на стадиона, каквато момчетата от местния ФК Спартак досега въобще нямаха. Започна и ремонт и на сладкарницата, за която има идея да се превърне в клуб за сбирки по подобие на клубовете във Варвара Ветрен дол и Лозен.