С радост ви съобщавам, че с решение на Министерството на земеделието и храните, 78 670 кв. м земя около връх „Милеви скали” са вече със сменено предназначение за вилна зона. Предстои заснемане на терена и неговото урегулиране с обособяването на петна за застрояване, съобщи кметът на Септември – Марин Рачев в с.Симеоновец. Усилията и последователноста на вашата кметица Богданка Атанасова и тези на моят екип от общината вече имат материално изражение. – допълни Рачев.

След като бъде изготвен плана ще бъде оповестен най-напред на местното население, като на всеки желаещ жител на с. Симеоновец приоритетно пред останалите, ще бъде дадена възможност за избор на петно за застрояване на вила. Всички средства от продажбата на тези петна ще бъдат инвестирани в селото за неговото благоустрояване.

По този начин, чрез последователната политика, която провеждаме от встъпването ни в длъжност целим освен да съживим района, както бе в миналото около „Милеви скали”, така също и да подсигурим необходимите финансови средства за капиталови разходи за селото.

Очакваме след отпускарският сезон да имаме и още едно Решение на МЗХ за тази зона, а именно в семчиновско землище около хижата. Искам да благодаря на кмета на с. Симеоновец и на кмета на с. Семчиново, че не пожалиха усилия през тази една година, за да се процедират нещата и всичко това да е факт в момента. Това е ясен пример, че там където кмета на общината и кмета на населеното място работят в тандем нещата се получават”, заяви Марин Рачев.

Вчера

Подобно на други селища от Септемврийско на големия църковен празник Успение на Пресвета Богородица и в Симеоновец имаше курбан. Инициатори на това Богоугодно дело станали местни младежи, които провели кампания за събиране на средства за курбана, разтревожени от зачестилите в последно време множество смъртни случай в селото.

В тази връзка отец Стефан призова за единение и сплотеност жителите на Симеоновец. „Намалете завистта и бъдете по-смирени”, обърна се той към хората. В този дух бяха и пожеланията на кметът на Септември Марин Рачев.