Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик е носител на наградата „ПроКултура“ за цялостен принос, в категория „Общински културен институт“. Наградата беше връчена в Банско по време на Националната кампания „Достъп на младите хора до култура“. Организатори бяха Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Българската асоциация на младежките работници БАМР.

Национална конференция в Банско се проведе по повод Международния ден на младежта – 12 август. В рамките на конференцията бяха дискутирани дигиталните иновации в творческия процес, в управлението на културните индустрии, приносът им за разширяване на публиките и конкретно на младите хора, както и предизвикателствата пред партньорствата между културните институции и IT индустрията.

 

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ”, ПАЗАРДЖИК – проект ЗЛАТНАТА СПИРАЛА. Цялостната дейност на галерията е превърнала общинския културен институт в предпочитано пространство за интелектуални събития – концерти, представяне на книги, връчване на Национални награди за поезия и образователни събития – открити уроци, лектории, научни конференции. Вдъхновяваща иновация е проектът „Златната спирала”, чрез който Галерията приобщава млади талантливи хора в сферата на изкуствата – изобразително, приложно изкуство, реклама, музиканти – изпълнители, любители фотографи, поети и писатели и т.н. Участието в дейностите на галерията със своя интелектуален труд привлича младата публика в залите и събитията на една градска галерия.