Продължават активните дейности на служителите от пътна и охранителна полиция по засиления контрол над участниците в пътното движение.

Вчера полицейските действия бяха съсредоточени на територията на общините Септември и Белово. В акцията взеха участие екипи на сектор „Пътна полиция“ и районните управления в Септември, Пещера и Велинград.

В рамките на около 4 часа са проверени 321 моторни превозни средства, техните водачи и пътници. За установените общо 94 нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 40 акта и 35 фиша.

Свалени на място са регистрационните табели на шест автомобила, четири от тях са били управлявани от неправоспособни водачи, а двама от шофиращи след употреба на алкохол.
Санкционирани са 20 водачи и пътници неизползващи предпазни колани или каски, 23 водачи с нередовни пътни документи, 17 водачи управляващи МПС без включени къси светлини, шестима водачи управляващи МПС без годишен технически преглед, трима водачи управляващи МПС без застраховка „Гражданска отговорност“ и един водач управляващ нерегистрирано МПС. Установени са и 18 други нарушения.