Пълно слънчево затъмнение ще бъде наблюдавано днес, но от територията на Съединените щати. По нашите географски ширини ще видим явлението единствено по телевизията или в интернет сайтове. Астрологичното явление, при което лунната сянка ще застане между земята и слънцето, ще започне небесното представление, тръгвайки от северните части на Тихия океан и ще продължи през централните части на Атлантическия океан. Явлението се случва над САЩ за първи път от деветдесет и девет години насам.

В Съединените щати от месеци се подготвят за впечатляващото явление. Хотелите в градовете, над които ще премине лунната сянка, са препълнени с туристи от цял свят. Пълното закриване на слънчевия диск ще започне в 19:48 ч. българско време и ще приключи в 23:02 ч.

Според учените това е просто поредното пълно слънчево затъмнение, но не и според хората, които свързват пътя на планетите и звездите, с този на земята и човечеството. От най-древни времена затъмненията са се смятали за предвестници на тежки времена, глад, природни бедствия, войни и разруха. Наблюдава се повишена престъпност и честота на инцидентите. Когато попадат във фиксирани знаци, какъвто ще бъде случаят през август – на 29 градуса в знака Лъв – затъмненията се свързват с геофизични процеси като земетресения, пожари, епидемии, наводнения.

В духовните учения се подчертава, че затъмненията отварят портал за тъмни сили, а средата се насища със злокобна енергия.

Може би това е причината да се извадят от нафталина десетки „пророчества“ от времето на Нострадамус до наши дни, според които светът щял да загине в понеделник и то след слънчево затъмнение. Друг водещ до краха на земята сценарий предвижда сблъсък на планетата ни с мистичната Нибиру.

Повечето от разпространителите на тази „информация“ са хора, които дълбоко вярват, че ни предстои Апокалипсис. Но ако приемем за истина предстаказанието на Нострадамус, може би ще получим отсрочка до 8 април 2024 г., когато ще се състои следващото слънчево затъмнение.