От Световното първенство по корабомоделен спорт за скоростни радиоуправляеми модели- класовете М, проведено в гр. Надканижа- Унгария, със златни медали се завърнаха световните шампиони от Модел яхт клуб- Пазарджик змс Димитър Димитров и мс Димитър Марков, съобщи змс Георги Ганчев.

В тандем и с мс Симеон Тодоров от Посейдон- София, след изключителни битки в клас ECO Teams / водната Формула-1/ в предварителните групи, българският тим достигна до финала с най-добри резултати и въпреки силните гонки на украинските и китайските пилоти нашите момчета успяха да спечелят световната титла и златните медали при мъжете.

При юношите, в същият клас- ECO Team, ВАРНЕНЕЦА Александър Захариев и Кристиян Веселинов с Александър Николов от Посейдон затвърдиха българският патент и също заслужиха златото и световната титла. Кристиян беше над всички юноши и в клас ECO Expert с втора световна титла , а в клас FSR-E  се задоволи със среброто. Сребро спечели и Александър Захариев в клас ECO Mini.

Трите световни и двете вице световни титли в Унгария за пореден път доказват, че България се налага и като световна сила в класовете М, след миналогодишната европейска титла на змс Димитър Димитров и бронза на змс Петко Петков. Успехите на пазарджишките спортисти са и показател за нивото на корабомоделният спорт в България и световен мащаб.

Само след седмица в Каварна ще започне и Европейското първенство за настолни модели- класовете С. И от там  се очакват 2-3 медала, на язовир Батак /Дъното/ от 1до 3 септември са финалите на Държавното първенство за радиоуправляеми яхти- класовете F5, тържествено закриване  на сезона  с Турнир      „ Б.Ангеров“ за класовете М и  даване старт на новата учебно-тренировъчна година.