Селище на самодивите, така нарече септемврийското село Горно Вършило – Катя Близнакова. В къща за гости тя прие участниците в новото издание на „Черешката на тортата“, което се излъчва от понеделник по НОВА ТВ. Катя Близнакова е певица и поетеса, тя изпълнява хитовата песен „Лиляно моме, Лиляно“. Пред екипа на предаването тя оприличи селото като Шамбала и мястото, където тя се зарежда.

14върилото-мегал2

След като напазарува в София, Катя Близнакова пое по АМ“Тракия“, за да достигне до любимото си село, което на шега наричат „Горно Свършило“, защото постоянните жители там се броят на пръстите на ръцете. Селцето е кацнало на хълм и от него се откриват невероятни гледки към долината.

Горно Вършило – това е мястото на самодивите, а легенда твърди, че при пълнолуние те танцуват любовен танц. Когато се докоснеш до един от кладенците в селото, се зареждаш с енергия. Ангели и самодиви се появяват мистично, за да сбъднат мечтите на всеки, който си е пожелал нещо. – разказа Катя Близнакова.

Тя приготви любовно меню и с него изненада своите гости – Яна Маринова, Башар Рахал, Иван Ласкин и певицата Дебора. Катя Близнакова призна, че всеки уикенд прекарва именно в Горно Вършило, защото това място я зарежда с позитивна и творческа енергия.

Тази вечер гости ще посреща Башар Рахал. Епизодът от снощи – вижте – ТУК

За Горно Вършило и още за обезлюдените села в региона – четете ТУК