Главният прокурор Сотир Цацаров идва на проверка в Окръжна прокуратура, във връзка със случая във Виноградец. Припомняме, че късно вечерта на 31 август бе прострелян и убит собственикът на заведение „Градина“ – Наско Тонкев. Разследващите обявиха, че изстрелът е бил произведен от шест годишно момче, племенник на председателят на Общинския съвет в Септември, Лазар Влайков. Пистолетът обаче е негово законно притежание. Все още не  е ясно дали стрелбата е дело на малкото момче или на друг възрастен от компанията, която празнувала рождения ден на детето.

Влайков бе задържан и освободен, след като изтече 24 часовата му мярка за неотклонение. Според очевидци, той звънял на прокурор от Пазарджик, веднага след случилото се в среднощните часове на злополучната нощ. Дали това е така ще отговори днес гл. прокурор Сотир Цацаров, който ще даде изявление пред медиите в 13.30 ч.

Това е втората визита на Цацаров в Пазарджик за последните две години. По случая Влайков се очаква реакция и от общинския съвет в Септември, най-вероятно той сам ще подаде оставката си, в противен случай тя ще му бъде искана.