Нова детска градина ще бъде построена във велинградското село Драгиново с отпуснатите от правителството 1 млн. 162 хиляди лева. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Драгиново. „Драгиново е мястото, където държавата си заслужава да инвестира в децата, където родителите да са спокойни, а учениците да получат добър старт в живота. Всичко това е възможно да се случи, ако има воля, а ГЕРБ и правителството имаме тази воля и го доказахме като изпълняваме предизборното си обещание да построим нова детска градина“, каза още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира още, че държавата подкрепя всички работещи общини и техните екипи. Пример за това Община Велинград, в която кметът и екипът му успяха да стопят натрупаните от предходното управление 22 милиона лева на 16 милиона лева. „Когато държавата е стабилна тя може да изпълнява ангажиментите си още първите 100 дни. Това е ясен и силен знак на правителството към хората от Драгиново и региона“, обясни Цветанов.

По време на срещата в селото, Цветан Цветанов поздрави кмета на Драгиново Бисер Маджиров за работата и доброто управление на населеното място. Цветанов припомни, че за необходимостта от детска градина в селото е информиран и премиерът още по време на предизборната кампания и заради това той не е имал проблеми да го убеди да се отпуснат нужните 1 млн. 162 хиляди лева. „Знам, че сградният фонд в сегашната градина е компрометиран. Знам, че падна таванът в едно от помещенията и само по стечение на обстоятелствата тогава нямаше деца вътре“, уточни Цветанов.

Цветан Цветанов се срещна и с педагогическия колектив на СОУ „Методий Драгинов“ в селото и им пожела успешна нова учебна година. Директорката Дуня Бошнакова сподели, че учебното заведение е първото в региона, чието парно отопление се захранва с минерална вода, но се нуждаят от физкултурен салон, а Цветанов заяви, че ще се търси финансиране за целта. „Това място може да е образец в страната, тъй като ние ще изградим не само детска градина, но и цялостната инфраструктура към нея. Не случайно образованието е записано като основен наш приоритет в управленската програма на правителството. Вие изисквайте от нас, а ние ще изпълняваме, защото знаем какъв е дефицитът от образовани млади кадри, които да получат добро образование и да се върнат отново тук“, заяви още Цветанов пред преподавателите.