Шефът на Районното управление на МВР в Септември – главен инспектор Стефан Божилов също бе извикан за работното съвещание, което се състоя днес в Окръжна прокуратура – Пазарджик, по инициатива на главния прокурор Сотир Цацаров.

Главен инспектор Божилов е докладвал събраната информация по време на срещата, на която присъстваха комисар Йордан Рогачев и окръжният прокурор Васил Малинов. Главен инспектор Божилов е в течение на случая във Виноградец, от момента, в който там е образувано производството за убийството на Наско Тонкев. Той напусна Съдебната палата минути преди началото на пресконференцията.

Пред медиите малко по-късно главният прокурор Цацаров подчерта, че пистолетът е с по-особено устройство на предпазния механизъм, няма външен предпазител, което поставя много въпроси относно възможността дете на 6 години да преодолее пусковата скоба и да произведе изстрел. Трудно е детето да стреля с този вид пистолет, но не е невъзможно, коментира първият обвинител на държавата.

Припомняме, че зададохме този въпрос часове след фаталната нощ на 1 септември – ТУК

 

Във вторник в „Синята стая“ към Комплекса за социални услуги на деца и семейства в Пазарджик се очаква да бъде разпитан и малкият Юри, чийто рожден ден на 31 август завърши фатално с убийството на бизнесмена Тонкев. Момченцето, което още е в шок, ще бъде разпитано в присъствието на психолог и съдия.