На днешния 7 септември се навършват 17 години от смъртта на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов– служител на РСПБЗН-Пазарджик.

Той загина по време на гасене на голям пожар в киното на град Белово, възникнал на 07 септември 2000 година. На церемонията пред паметната плоча поставена в негова чест пред входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай” в Белово присъстваха членове на неговото семейство, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, кметът на град Белово Костадин Варев, пожарникари от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик и Белово, служители от общинската администрация, преподаватели от местното училище, граждани.

07белово

С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналия при изпълнение на служебния си дълг огнеборец. Пожарникарите от двете служби всяка година отбелязват днешния ден, а немалка част от тях помнят случилото се като преки участници в гасителните действия при потушаването на разразилия се тогава пожар. Така те показват, че споменът за колегата им младши-лейтенант Кръстьо Стоянов е жив и го предават на по-младите си колеги.