Георги Генов който с особена жестокост уби жена си на пещерско кръстовище, ще остане в ареста. Това постанови съдия Георги Веселинов, който гледа днес мярката за неотклонение на обвиняемия. Мъжът е нанесъл около десет удара в тялото на съпругата си Катя, с обикновен кухненски нож. Именно той е станал причина очевидците на случващото се, да не се притекат на помощ на крещящата от болка и ужас жена. Касапницата е станала около 19 ч., на първи септември, след като Катя се прибрала от работа в родния си град.

Георги Генов я пресрещнал, а след като тя му отказала да разговаря с него и да се прибере в Пазарджик, той започнал на я набожда пред очите на смаяните минувачи. Всичко продължило не повече от пет минути, разказа прокурор Панков. Въпреки извиканата линейка Катя издъхнала от кръвозагубата и раните на път за болницата.

След като заклал жена си, Генов се метнал на семейната „Мазда“ и три дни бе в неизвестност. Той бе закопчан в понеделник сутринта, на вилата на родителите си в Мухово. Дори и да твърди, че е бил невменяем в момента на извършването на убийството, фактът, че е избягал от местопрестъплението и се е крил от полицията, говори друго.

Днес пред съда Генов заяви, че не знае какво е направил, а също така и какво да каже в свое оправдание. Той равнодушно прие мярката „задържане под стража“ и най-вероятно тя няма да бъде обжалвана в Апелативен съд. Адвокат Николай Антов е негов защитник, той поясни, че Генов няма никакви провинения до момента, че има постоянен адрес, две дъщери и родители, които биха го обгрижвали, в случай, че съдът реши да не го задържа в ареста. Въпреки отличната характеристика направена от адвоката, съдия Веселинов уважи искането на Прокуратурата и взе предвид изтъкнатите от прокурор Ангел Панков обстоятелства, предизвикали смъртта на Катя Генова, както и последвалото укриване на обвиняемия.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр.Пловдив в 3-дневен срок. При постъпване на жалба или протест делото е насрочено за 12.09.2017 г. от 10.30 часа.