Панагюрски майки и бащи се включиха в подкрепа на учителката Павлина Ерова, за която бащата на две -годишно момченце твърди, че го е била. Други родители обаче сипят негативни коментари.

Страстите се разгоряха най-напред във фейсбук, след като Георги Налбантов вчера публикува поредица от снимки, на които ясно личи, че личицето на детенцето е посинено. Той твърди, че това се е случило във вторник, когато детето е било оставено в ръцете на учителките от детска градина „Пролет“ в Панагюрище. По думите на родителите, малчуганът разказал, че го е удряла и дърпала ушенцето му, учителката. В своя защита тя пък заявява, чу детето все още не може да говори.

В казуса са намесени кметът на града Никола Белишки и директорката на детската градина Анета Сапунджиева. Вместо да бъде потърсена и сезирана за станалото, тя била прескочена като длъжностно лице, а оплакванията на семейството били насочени директно към кмета, ожали се тя пред камерите. Той пък разпоредил проверка.

Учителките в градината разказват, че детенцето е играло с друго по-голямо от него момченце, което го е ухапало. После децата били разделени едно от друго, но никой не може да обясни как бузката и ушенцето му са станали сини. Според учителките при падане детето се ударило в столче.

Дядото на момченцето – Красимир, разказа пред камерите на две телевизии, че когато взел детето от градината, учителките му дали и мехлем, с който да маже синините на внучето. Когато видял състоянието на детето, той започнал да обижда учителката, заяви тя пред журналистите. В думите му имало и закана за убийство, разказаха колежки на нарочената за побойничка Ерова.

Инцидентът е станал в 11.00 часа, на пети септември, а никой от родителите не е уведомен за случая веднага. Те са убедени, че става въпрос за побой, а не за ухапване, защото синините стигат по ухото и зад него, а от едно ухапване не може да се получат такива синини. Родителите смятат, че госпожата е била детето.

Ето как коментират случая потребители на фейсбук от Панагюрище:  „На учителката ли да се вярва или на детенцето, че децата незнаят какво е лъжа, срам и позор как е могла да надвие на едно малко човече. Тая садистка има ли деца, внуци. Че то си личи синината чее от шамар а не че сее ударило в столчето, лъжкинята дава лъжливи отговори. Тая я познавам отлично, ако някога се засмее смятайте че ще стане потоп, навъсена и начумерена и е пишман че се е родила.“

 „Ужасно е ДА!!! Но, не вярвам учителката да е наранила детенцето! Как да си гледат добре работата когато имат по 30 деца в група! Нека всеки помисли би ли се справил! Тотално сбъркана е цялата система!“ – коментира друга потребителка.

Родителите ще запишат детето си в друга детска градина, но това решава ли казусът с агресията от страна на възрастни и деца?

* Снимка: БТВ