Окръжен съд – Пазарджик призна Д.Т. за виновен в това, че на 12 юли 2016 год. при управление на влекач с полуремарке е нарушил Закона за движение по пътищата като се е движил с по-висока от максимално разрешената за движение скорост по автомагистрала. В резултат на това е предизвикал ПТП, при което по непредпазливост е причинил смъртта на С.Ж. и средна телесна повреда на К.Ж. Осъден е на 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 6 години. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Припомняме ви и историята от датата 12 юли 2016 г., когато на едно и също място на магистралата станаха две катастрофи. При първата на 73 км от аутобана в посока Бургас, ТИР се вряза в мантинела край бензиностанция, след като водачът получил прилошаване. При втората станала минути по-късно заради първата, джип управляван от К.Ж.-41г., от Кърджали стана на хармоника след като бе притиснат между два ТИР – а. Предисторията на зловещата случка започнала около 11 ч. , когато товарен МАН с пловдивска регистрация се отклонил от шосето и се блъснал в странична мантинела на метри от бензиностанция. Заради това бил повикан полицейски екип, който започнал оглед на ПТП-то, при което няма пострадали. Нанесени са само материални щети по возилото, ремаркето и мантинелата.

Докато на местопроизшествието траел огледа, около 13.30ч. джип е бил блъснат отзад от товарен автомобил и притиснат от камион намиращ се отпред. Така попаднал в пресата между двата ТИР- а, возилото е силно деформирано. Това е наложило намесата на аварийно спасителен екип на пожарната в Пазарджик.

За съжаление пътникът С.Ж.- 65г., баща на водача на джипа е починал.. К.Ж. е бил откран в МБАЛ-Пазарджик, където му е направен преглед и е установена фрактура на крака му.