Риболовно състезание за деца и юноши под патронажа на областния управител, ще се проведе паралелно с акцията по почистване на водоема край с. Звъничево.

За седма поредна година област Пазарджик ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2017г. Тази година националната акция за почистване ще се проведе на 16 септември /събота/. На работна среща с еколозите на общините бяха обсъдени дейностите по кампанията във всяка община, определените за почистване замърсени зони, начина на отчитане на доброволците и събраните тонове отпадъци в деня на чистенето. Предоставените от ПУДООС общо 80 бонове за гориво, всеки на стойност от 20 лв., бяха разпределени на общините в областта за извозване на събрания отпадък по време на кампанията. Комплекти чували и ръкавици бяха доставени в 12-те общини на областта от МОСВ. 37 са посочените предварително места за почистване от общините, това са градски паркове, зелени площи около стадиони, язовири, пътищата до курортни места, паметници и емблематични местности за региона ни.

Състезание по спортен риболов за деца и юноши ще се проведе на 16 септември 2017г., на водоема край с. Звъничево.  Мотото на състезанието е „Риболов и чиста природа”, турнирът се провежда под патронажа на областния управител Стефан Мирев в партньорство с Ловно-рибарско дружество „Сокол 1893“ Пазарджик и ловно-рибарските дружества в Панагюрище, Пещера, Септември, Батак и Велинград.  В състезанието могат да участват деца и юноши. Регламентът е публикуван на интернет страницата на Областна администрация Пазарджик. Наградният фонд на турнира е осигурен от „КРЕЗ ФИШИНГ“ гр. Пазарджик.

В деня на състезанието ще бъде проведена и акция по почистване на замърсените зони около водоема, като част от кампанията „Да изчистим България заедно“. В нея ще се включат служители на областна администрация Пазарджик и членове на ловно-рибарските дружества.