Дискусия за поставянето на кръгово кръстовище на ул. „Петър Бонев“ и бул. „Ал.Стамболийски“ се разгоря в социалните мрежи след станалата там вчера, поредна катастрофа. Другият вариант е там също да се направи светофар, тъй като само от началото на годината до сега на това кръстовище са станали над двадесет леки и тежки катастрофи.

„Гледката беше потресаваща имаше обърната кола по таван, патрулки и пожарна кола опитваха да помагат в катастрофата, не знам още какво спят тези общински съветници, а не гласуват и там поставянето на  светофар, още колко ПТП-а очакват да станат, докато се събудят?“ – коментира една от участничките в дебата.

Други потребители на социалната мрежа смятат, че причината е по-скоро в неспазването на правилата, за движение от страна на шофьорите.

Основание имат и едните и другите, защото натоварването на пътната мрежа в областния град е значително увеличено от няколко години насам и регулирането на кръстовищата ще доведе до намаляването на инцидентите.

Катастрофа, маркар и много по-лека бе станала вчера и на кръстовището на другия изход на Пазарджик в посока Главиница, а снимка от него ни изпрати нашият читател Рамиз Джелил.