Група ученици и две учителки от Средно училище „Георги Брегов“ в Пазарджик ще посети побратименият Ставропол в Русия, по повод 240 години от създаването на града. Учениците и техните преподавателки ще бъдат част от общинската делегация, която ще върне визитата на пристигналите за празника на Пазарджик официални лица и ученици.

СУ“Георги Брегов“ има договор за сътрудничество с 25 -та гимназия в Ставропол. Учениците, които ще заминат там са на възраст от шести до 11 клас, те са с изявени дарби и се обучават в паралелките по изкуствата. Заедно с тях ще бъдат преподавателката по руски език Елена Ангелова и началният учител Мариана Проданова.

Посещението в Ставропол ще продължи от 20 до 27 септември, а програмата там е много натоварена, разказа г-жа Проданова. Тя ще присъства на множество уроци и ще направи презентация на собствения си опит като преподавател в началния курс. Мариана Проданова сподели, че е подготвила и подаръци за един от класовете в гимназията, чиято класна ръководителка е Оля Шестипалова.

Мариана Проданова ще бъде в Ставропол за трети път, тя разказва, че вълнението да се срещнеш с друга образователна система, да видиш, с каква отговорност и спазване на правилата се работи в училище е много приятно и отговорно. Децата и учителите в 25-та гимназия имат своя униформа, а спазването на йерархията е задължително, разказа г-жа Проданова.

Още за Ставропол – ТУК