През миналата и тази година бяха проведени обучения на доброволци по „Емоционална терапия на Рене Мей“ в България, от инструктор Анилу Физ. През тази година Рене Мей се срещна с хиляди желаещи да опитат лечебните свойства на терапията му, както и стотици, желаещи да усвоят тънкостите на новото лечителско изкуство. Днес ви предлагаме среща с тази изключителна личност, която е духовно привлечена от България и нейните хора.
18рене мей
Рене Мей е френски хуманист, наричан още човек на мира, без политически и религиозни обвързаности. Разпространява съобщението за мир и любов към човечеството, за да събуди в нас тази осъзнатост. През 2007 година пристига в Мексико, където вярата на хората е много силна. Казва, че ние всички имаме различен вид интелигентност, но не тази, с която учим, разучаваме, с която получаваме дипломи и титли, а интелигентността на сърцето, на усещането.
Нашето шесто чувство, което ни помага да вярваме в това, което не можем да видим и пипнем, да преоткрием силата закодирана в нас, която ще ни помогне и впоследствие да бъдем полезни и на другите. От Мексико тръгват и първите доброволчески и хуманитарни центрове и първите хуманитарни клиники за безплатно лечение. Простичките неща, винаги са били най-истинските и ефективни. Това е заложено в миротворческата мисия на Рене Мей.
Затова и неговите терапии са изключително лесни за изпълнение, не изискващи специално място и техническа подготовка, а само безвъзмездно желание за осъществяването им. Помага на другите, но по-интересното е, че учи хората да си помагат взаимно, като ДАВАНЕТО осмисля житейския ни път. Работи с доброволци, които пътуват до различни точки на света. Бъдещето на човечеството е в емоционалната медицина.
Ние носим в себе си оригиналната клетка-майка, получена в момента на нашето зачатие на базата на безусловната любов. Тази клетка притежава голям потенциал от сила и съдържа огромна информация за нас и преди нас, както и за космоса. Тази клетка, създадена благодарение на ЛЮБОВТА, дава началото на други клетки, тъкани, неврони, органи и системи в човека. С терапията на Рене Мей се осъществява едно събуждане, едно припомняне, едно завръщане към този огромен потенциал, идващ от оригиналната клетка, който започва да ни лекува.
Когато се прави терапията, се стимулира гръбначния стълб, който е продължение на мозъка. Работи се с електромагнетичната енергия, която се намира точно там. Електромагнетизмът идва от магмата на земята и се изкачват нагоре, това са магнити, които се привличат, те влияят пряко на човека. Когато човек използва емоцията, за да помогне чрез любов безвъзмездно, невроните реагират. Гръбначният стълб всъщност е едно дърво, което с разклоненията си изпраща информацията до болни клетки, органи и местата, които се нуждаят от лечение, за да се възстановят. Те имат нужда от енергия, за да се оздравеят. Енергията привлича клетки и още клетки и ЗАЕДНО възстановяват болната клетка. Не се базира на екстрасензорика, а на емоция – емоцията на Любовта. Това е новата емоционална медицина, базирана на принципа на добруването, на ДАВАНЕТО.
Какво представляват терапиите?
Целта на този вид терапии е стимулиране потенциала на клетките за регенерация чрез освобождаване на енергийни блокажи на ниво клетка, тъкани, органи, системи. При провеждането на терапиите се освобождават потискани емоции, физическо напрежение, гнетящи мисли. Известно е, че: – само около 1% от заболяванията ни са генетично обусловени – около 3% зависят от околната среда, храните, напитките и веществата, които поемаме – около 96% са обусловени от емоциите ни.
На това залага емоционалната терапия на Рене Мей.
Всичко, което има клетка, може да се регенерира, стига да се създаде подходяща среда и да има енергия. ЕМОЦИОНАЛНА ТЕРАПИЯ ЗА РЕГЕНЕРАЦИЯ НА КЛЕТКИТЕ“ Лечебна техника, при която се стимулират клетките и нервната система чрез леки докосвания по гръбначния стълб и други части на тялото. Терапията помага за болести от всякакъв произход, включително за изцелението на заболявания, причинени от емоционални травми, тревожност, болка, хипертония и дори дегенеративни заболявания.
Терапията е приложима за всички възрасти и бременни жени.
„ЕКСПРЕСИВНА КЛЕТЪЧНА ТЕРАПИЯ“ техника композирана от Рене Мей, която реорганизира метаболитната енергия в тялото. Чрез осъзнати, точни и координирани движения се позволява увеличаване на енергията в клетките, както и снабдяването им с кислород. Тази техника позволява на тялото да отвори всички циркулаторни пътища, за да може да се насочва енергията там, където е най-необходима. Помага на органите да са здрави, подобрява имунната система и забавя стареенето.
„ХУМАНИТАРИЯ РМ“ Терапията прави връзка и синтез от енергията на живота. Стимулира се хипоталамусът, като по този начин се създава химична реакция вътре в клетката и чрез кръвта предава мир на болестта. Отключват се повече сили и по този начин тялото се лекува. „Няма любов без действие“ – Рене Мей„
Тези терапии се прилагат от обучени доброволци и се дават винаги БЕЗПЛАТНО.
Те са превантивна мярка за здравето и не си противодействат с традиционната медицина, билколечението и хомеопатията. Всяка терапията отнема между 5 -15 минути. Количеството и вида на терапията е по преценка на терапевта, съобразно заявените от Желаещия обстоятелства.
 Освен лечението с Рене Мей в залата се осъществява и индивидуално лечение с петиции. Петициите са написани на лист (във възможно най-малък размер) и съдържат: – имена – възраст – населено място по местоживеене – вашето желание/молба, което искате да случите.
Може да представите петиция и за някой близък, познат или роднина, който не може да присъства. Подгответе петицията си предварително.
ПРИМЕРНА ПЕТИЦИЯ: Име- Петър Драганов Иванов, възраст- 45 години, местоживеене – София.
Моля, да се излекува черния ми дроб, болката в ставите, да ми се нормализира кръвното налягане. Моля, да се постигна спокойствие и вътрешна сигурност. Да живея в хармония със себе си. Моля, да си намеря нова работа, с която да се чувствам удовлетворен, полезен и с по-високи доходи. Моля, за помощ да си закупя ново жилище. Благодаря.

За да се свържете с доброволците на Рене Мей – ТУК

Източник: ogledai.se