Ремонтните дейности по проект „Обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в Пазарджик“ вече са стартирани, съобщи днес на срещата си с медиите кметът Тодор Попов. Става дума за общежитието на СОУ“Г.Бенковски“, основните училища „Л.Каравелов“ и „Христо Ботев“, както и за средните „Д-р Петър Берон“ и „Д.Гачев“. Софийската фирма „Инерком“ ЕООД ще работи в двете основни школа, а останалите ще бъдат отремонтирани от пазарджишката „Еко Хидро 90“, стана ясно днес. В два от обектите – „Д.Гачев“ и „Д-р Петър Берон“ дейностите вече са започнали, а в останалите три ще стартират на 15 октомври.

Във връзка с ремонтите временно ще се наложи промяна в графика на някои от училищата. От днес учебните занятия на СОУ“Димитър Гачев“ ще бъдат втора смяна и ще се осъществяват в базата на основно училище „Кирил и Методий“. Очаква се това да продължи до Деня на будителите – 1 ноември, когато е планиран краят на ремонтите.

След 15 октомври ще стартират ремонтите в основно училище „Любен Каравелов“, като децата ще бъдат пренасочени за учебни занимания в сградата на ОУ“Стефан Захариев“, а учениците на основно училище „Христо Ботев“ ще се обучават  временно в сградата на ОУ“Христо Смирненски“. В момента се уточняват графиците за учебните часове и смени. Родителите ще бъдат допълнително уведомени от класните ръководители и директорите на съответните училища. Рокадата е съгласувана с Регионалното управление на образованието в Пазарджик и се очаква, че ремонтите няма да навредят на образователния процес.

Стартът им е бил забавен, тъй като фирми участвали в обществените поръчки са обжалвали решението на общината.

Съвсем скоро предстои и стартът на реновирането на обществените сгради на НАП и Полицията. Те ще бъдат готови напролет, допълни Тодор Попов.

* Снимка: pzhistory.info