Протест, срещу решението на Окръжен съд да остави зад решетките Димитър Тонкев, стягат потребители от социалните мрежи. Идеята се роди след публикуването на определението на съда, който постанови младежът да остане в ареста, докато трае досъдебното производство. Мярката ще бъде обжалвана на 26 септември в Апелативен съд – Пловдив. Вълна от недоволство избухна в коментарите на хората във фейсбук, където те се възмутиха от факта, че Тонкев не е пуснат под домашен арест.

Решението на съда бе изтълкувано като вендета, която има за цел да затвори устата на почерненото семейство, което в продължение на дни твърдеше, че Лазар Влайков е действиетлният убиец на Наско Тонкев, баща на задържания и уличен в разпространение на наркотици Димитър Тонкев.

„Животът на тези хора се превърна във филм на ужасите!!!Най- тъжното е, че има толкова очевидци, които стоят и гледат от страни!!!Хора ….това не е филм, те не са актьори!!!!Събудете се и нека ги подкрепим!“ – апелира една от жените коментирали статията.

„Е, такъв филм никъде не сте гледали. Във филма“ Кръсника“ има поне чест .“ – е написала друга.

„Ясно е на всички, че в Бг отдавна за кокошка няма прошка!!! Жалко!“

Все още не е ясно дали гражданите наистина ще отидат да протестират пред съда на 26 септември или всичко ще остане само в рамките на виртуалното пространство, но поне засега настроенията са такива.

20коментари