Току що положил клетвата си жандармерист от Бургас, предложи брак на своята приятелка. Тя разбира се прие да бъде вярната му спътница, като разказа, че не е очаквала подобен развой на деня. Заедно са от година и са се запознали по време на работата си в системата на МВР. Младата жена дошла днес в Пазарджик, за да бъде свидетелка на един от най-важните моменти от живота на приятеля си, но не очаквала, че денят 21 септември ще стане и един от най-важните в личния ѝживот.
Това стана след края на официалната церемония единият от отличниците на випуска – стажант Бойчо Петров от ЗЖУ-Бургас, направи неочаквана, но много приятна изненада на своята половинка Николина Колева. Тя присъстваше сред зрителите  на тържеството, когато той и поднесе годежен пръстен, съпроводен с романтично предложение за брак. Постъпката предизвика  бурни аплодисменти от всички присъстващи.
Днес в ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР се проведе тържествена клетва за спазване нормите на Етичния кодекс от завършващите обучението си 85 стажанти от Дирекция „Жандармерия“.
На събитието присъстваха представители на политическото и професионалното ръководство на МВР, ректорът на Академията на МВР, ръководни служители от дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“, представители на областната и общинската администрация.
Ето как протече клетвата – ТУК