Трима са задържани за отглеждане и притежание на марихуана, оръжие и боеприпаси. Това е станало при масирани полицейски акции на служителите от полицейските управления в Пещера и Септември.

В края на миналата седмица екипи от РУ-Пещера извършили претърсване в къщата на 61-годишния К.М. от пещерското село Радилово. В двора криминалистите се натъкнали на няколко растения марихуана с височина между 1.3 и 3 метра. Общото тегло на изкоренената маса е около 15 килограма. В къщата били открити близо 90 грама суха листна маса, който при направения полеви наркотест също реагирала положително на канабис. Освен това К.М. съхранявал в една от стаите едноцевна ловна пушка 12-ти калибър и 7 патрона за нея без да има разрешение за това.

В същия ден колегите им от РУ-Септември провели полицейска акция на територията на село Голямо Белово. В местността „Пандово дере“ полицейските екипи засекли 68-годишния Х.М. от същото село да полива нива с канабис. От там криминалистите иззели 53 растения с височина между 1.5 и 2.5 метра, като общото им тегло е близо 55 килограма. Полицаите извършили претърсване и в къща, обитавана от 42-годишната К.П. от Пазарджик.

Вътре била открита едноцевна ловна пушка 12-ти калибър и 11 боеприпаса за нея. Цялата дрога, огнестрелно оръжие и боеприпаси са иззети. Срещу двамата мъже и жената са образувани бързи полицейски производства.