Златното момиче Рени Камберова е човекът, който от днес нататък ще отговаря за спорта в община Пазарджик. Това обяви на пресконференция кметът Тодор Попов, който съобщи, че делегира изцяло правата за развитието на спортните дейности на младата дама. Тя ще бъде член на Управителните съвети на двата представителни отбора по волейбол и футбол, а също така вече провежда срещи с президентите на различните спортни клубове  в града. Целта е да се изготви цялостна концепция за развитието на спорта и местата, където той ще се практикува.

Първата крачка вече е направена – подчерта градоначалникът, като отново върнахме на града Спортонот училище. Тепърва предстои да се решава къде в различните квартали и селата, да се направят спортни площадки и места за интензивно практикуване на най-популярните видове спорт. От днес нататък Рени Камберова е фактор номер едно и когато има въпроси касаещи спорта е най-добре да с обръщате към нея, каза Тодор Попов.

Съзнавам отговорността, която поемам и искам да кажа, че ще дам двеста процента от себе си, за да може Пазарджик да бъде град и община, в която децата и възрастните намират своя път към здравето, защото здравето се постига със спорт, каза Рени Камберова. Тя обеща да изслуша всички президенти на спортни клубове им помага в разрешаването на казусите свързани с взаимоотношенията с общината.

Общината не е длъжна да подпомага финансово клубовете, заяви кметът Тодор Попов. Тези клубове са частни и това, с което ние можем да им помогнем е да им осигурим условия за развитие чрез спортни бази. Финансови стимули могат да очакват онези клубове, които имат изявени и резултатни спортисти, които с дейността си са разкрили и насърчили възможностите на своите състезатели.

Рени Камберова е доказала многократно на какво е способна и вярвам, че този хъс, който тя влага в спорта ще вложи и в работата си като председател на сдружение „Пазарджик спортува“. Общината ще бъде партньор на сдружението и ще му осигури финансиране в размер на 20 000 лв. годишно. В предвидените за реализация дейности има тематични дни на различните видове спортове, срещи с изявени спортисти и много други идеи, които самата Рени Камберова ще представи след около месец.