Съветът за младежка политика, съвместно с Община Пазарджик организира Публична дискусия с Николай Стоицев, С.Г. и Ангел Венчев – „Пътят на програмиста”. Събитието ще даде възможност да научите предимствата и предизвикателствата на работата в ИТ сектора и възможност да получите отговори на въпроси свързани с програмиране и софтуер. По време на публичната дискусия ще бъде направено и представяне на CodeSpot – безплатна академия за програмиране и уебдизайн.

Публичната дискусия ще се проведе на 5-и октомври 2017 г. от 19:00 ч. в Изложбена зала – Театър „Константин Величков”. Местата са ограничени.

За регистрация изпратете вашите имена, професия, институция и/или компания или занимание (ученик, студент) на нашия имейл (office@youthpolicy.bg) до 3-и октомври (вторник) или се обадете на 0893 00 23 93.

Николай Стоицев е софтуерен инженер в Uber, където разработва големи системи обработващи плащания. Работил е в компании като IBM и VMWare. Има бакалавърска степен по компютърни науки от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В момента учи магистратура „Извличане на информация и откриване на знания“ и от 5 години води упражнения в университета.

С.Г. следва бакалавърска специалност “Компютърни науки” във Факултета по математика и информатика към Софийски университет. Бил е стажант във VMware и Google. В момента учи магистратура “Компютърна лингвистика” и работи като програмист в ChaosGroup.

Ангел Венчев е учил в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Компютърни науки“. Прекарва един семестър в Karlsuhe Institue of Technology, в Германия. Работил е в Българската компания ОмегаСофт по payroll софтуер, а в момента е софтуерен инженер в MentorMate.

Преди няколко години С.Г. и Ангел Венчев направиха безплатен курс за желаещи да станат програмисти в Пазарджик. С.Г. е възпитаник на МГ“К.Величков“, а Ангел Венчев на ЕГ“Б.Брехт“.

Очакваме ви на 5-и октомври от 19:00 часа в Изложбена зала към театър „Константин Величков”.