Пропусквателна уредба в най-скоро време ще бъде монтирана на входа на Спортното училище, съобщи вчера кметът на Пазарджик – Тодор Попов. Причината за това са множеството сигнали от граждани, които казват, че в двора на школото се е образувал огромен паркинг, а сутрин улица „Христо Ботев“ е задръстена от автомобили, които стоварват ученици.

Решението на този проблем е паякът по-честичко да минава по улицата, да се слагат скоби и да се прибират глоби от нарушителите, каза кметът. Според него трафикът в града е многократно завишен в сравнение с период от десет години назад, това е и причината в пиковите часове на деня сутрин и вечер да започват да се образуват задръствания. Нещо, което в миналото не се е случвало в областния град.

Изход от ситуацията ще даде нова схема за паркиране, като зоните в нея ще бъдат обособени на базата на възможностите, които имаме в централната градска част.

По отношение на Спортното училище, той заяви, че в следващата година е предвидено изграждането на съблекалня и училищен стадион за тренировки на възпитаниците на школото.