Проект „Работни места и инвестиции в Сдружение „Хоризонти“ бе представен от ръководителя си Димитър Димитров днес в Пазарджик. Основната цел на проекта е свързана с разкриването на нови работни места в сферата на грижите на възрастни хора и стартирането на услуги в подкрепа на активното стареене на възрастни хора на териториите на общините Пазарджик и София. Проектът се изпълнява от Сдружение „Хоризонти“ и е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Създаването на платформа „Активни години“ е част от интернет страницата ни, поясни по време на пресконференцията Димитър Димитров. Това дава възможност хората сами да ни търсят. Неправителствената организация до сега не е ползвала средства от общините, издържа се само от проекти. Надяват се и на дребно заплащане от страна на потребителите, като те ще идват от роднините им, а не от пенсионерите. Всеки български емигрант от чужбина може да закупи пакет от социални дейности, които се предлагат в рамките на проекта.

Три пакета ще се предлагат от сдружението  – „Уют“ за обгрижване в домашни условия, „Активност“ за осигуряване на трудова активност за хора от третата възраст, почасово или те да бъдат ползвани като експерти, както и различни видове доброволческа дейност като социално включване.

Тетият пакет е „Социален живот“ и касае дейности свързани с посещение на психолог или социален работник, осигуряване на различни видове събития или развлечения – театър, кино, отбелязване на рожден или имен ден.

Цените и услугите – вижте – ТУК